ARISZ Női Futball Klub
Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület köszönettel fogadja adója 1 %-át!
Adószám: 18482966-1-07


Felhívás a Régen volt? Hol is volt? c. országos kö

Raoul Wallenberg svéd diplomatának, a humánum lovagjának, magyarországi zsidó emberek megmentőjének 2012-ben lesz születésének századik évfordulója. Ez jó lehetőséget teremt mindannyiunk számára, hogy megismerjük sokoldalú tevékenységét, életútja példa a ma élők számára is, mert ösztönzést ad az antiszemitizmussal, rasszizmussal, diszkriminációval szembeni fellépésre.
Az a település, ahol élünk, dolgozunk, tanulunk, intézzük ügyeinket tele múltunk emlékeivel, dicső és feledhető események látható és láthatatlan lenyomatával. Szeretjük lakóhelyünket, mert a mienk, mert közünk van hozzá. Vajon ismerjük-e, tudjuk-e, hogy egy-egy utcanév, ház, szobor, vagy emléktábla, milyen múltbeli események hordozója, miért emelte, nevezte el, készítette az utókor?
Induljunk el és fedezzük fel városunkat, falunkat, mert nekünk ma élő nemzedéknek az is kötelességünk és érdekünk, hogy ismerjük és emlékezzünk (meg) a 67 évvel ezelőtt befejeződött korszak történéseire. A XX. század közepén európai és magyar emberek milliói faji, vallási és politikai alapú üldöztetést szenvedtek. A zsidóságot, a romákat sújtó népirtás és következményei a magyar múlt, az európai történelem és a kultúra veresége. Az európai emlékezetkultúrához hasonlóan Magyarországon is törekednünk kell arra, hogy a holokauszt a magyar történelem, a kollektív emlékezet részévé váljon, az ártatlanul üldözött és megölt magyar állampolgárok emléke fennmaradjon. Emlékeznünk kell azokra is, akik emberek tudtak maradni, az embertelenségben, akiket ismertünk és akik ismeretlenek maradtak, s legfeljebb cselekedetük hozadéka, emberi életek megmentése maradt meg. Az elmúlt évszázadokban sokféle nép, népcsoport, kultúra élt együtt, hatott egymásra a Kárpát-medencében. Ismerkedjünk meg egymás kultúrájával, szokásaival is!

A Holokauszt Emlékközpont, a Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, a Raoul Wallenberg Egyesület „Régen volt? Hol is volt?” címmel országos felmenő rendszerű vetélkedőt hirdet a középfokú intézmények diákjai számára.

Fő támogató és együttműködő partner Magyarország Külügyminisztériuma.
Szervezők, partnerek:
Budapest, XIII. kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ
Győri Széchenyi István Egyetem
Holokauszt Emlékközpont
Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
Miskolci Egyetem Szociológiai Intézet
Raoul Wallenberg Alapítvány
Raoul Wallenberg Egyesület
Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium
Somogyi-könyvtár, Szeged
Székesfehérvári Esélyek Háza


A vetélkedő témakörei:
II. világháború története, Magyarország szerepe, a zsidóüldözések, a Holokauszt, Raoul Wallenberg és más embermentők tevékenysége, a zsidó-magyar kultúra együttélése, Holokauszt és embermentő emlékhelyek Budapesten, illetve a lakóhelyen. Holokauszt túlélők történetei. Raoul Wallenberg a humánum lovagjának időszerűsége napjainkban. A magyar külpolitika az emberi-, kisebbségi jogokért.

A vetélkedő menetrendje:
A vetélkedőre 4 fős középiskolás csapatok jelentkezhetnek, valamint felkészítő tanáruk. A www.wallenbergegyesulet.hu honlapon kell regisztrálni 2012. február 3-ig.

1. forduló
Internetes játék:
A regisztrált csapatok egy jelszó segítségével hozzájuthatnak a kérdésekhez. A feladatokat a csapatoknak 2012. február 6 és 17. között kell megoldani maximum 3 óra alatt.

2. forduló
Elődöntők:
Az elődöntőbe az internetes fordulóból maximum 40 legtöbb pontszámot elérő csapat jut be. Az elődöntő két részből áll:
- 2012. március 9-ig írásbeli feladatot kell készíteni,
- 2012. március 26-30. között egész napos játékra kerül sor Győrött, Székesfehérváron, Budapest, XIII. kerületben, Szegeden, Miskolcon.
Díjazás:
Minden résztvevő oklevelet, valamint tárgyjutalmat, illetve emléklapot kap.
Az öt helyszínről az 1-2. helyezett csapatok továbbjutnak az országos döntőbe. Összesen tíz csapat.

3. forduló.
Országos döntő:
Időpont: 2012. április 19. egész napos program
Helyszín: Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, Budapest
Díjazás: 1. helyezett csapat /+ felkészítő tanár/:
30 000.-ft-os könyvvásárlási utalvány + oklevél
2. helyezett csapat /+ felkészítő tanár/:
24 000.- ft könyvvásárlási utalvány+ oklevél
3. helyezett csapat /+felkészítő tanár/:
18 000.- ft könyvvásárlási utalvány+oklevél
A többi csapat tárgyjutalomban (kiadvány, könyv) + emléklap részesül.

A felkészülést segítendő az egyes fordulókat megelőző időpontban irodalomjegyzéket közlünk az Egyesület honlapján. Kérdéseket a szervezőkhöz a vetélkedőről az info@wallenbergegyesulet.hu e-mail címre lehet eljuttatni.


„A MI EURÓPÁNK” vetélkedő felhívása

A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület, a pozsonyi Szövetség a Közös Célokért Társulás, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség valamint a Pécsi Tudományegyetem BTK Politikai Tanulmányok Tanszéke meghirdeti „A mi Európánk” című vetélkedőt a magyarországi, és a határon túli magyar középiskolások számára a 2011/2012 tanévben.

Fővédnök EP képviselők: Bauer Edit (Szlovákia), Herczog Edit (Magyarország).

Célunk, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését.

A vetélkedő témakörei: általános EU ismeretek, (2011 – Az önkéntesség éve, 2012 – Az aktív időskor európai éve) fontos témák: versenypolitika, az EU költségvetése, emberi és polgári jogok, környezetünk, fogyasztóvédelem, energia, foglalkoztatás, ország-ismeret (kultúra, földrajz, népszokások, ünnepek, gasztronómia, sport), stb.

A vetélkedő nyelve: magyar (egyes feladatoknál azonban szükség lesz a német, ill. angol nyelvre is).

Jelentkezés: A vetélkedőre 3 fős középiskolai tanulókból álló csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítő tanár is. Egy intézmény több csapattal is indulhat a vetélkedőn! A vetélkedőre regisztrálni lehet a felhívás megjelenésétől kezdődően, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján www.tarsoly.shp.hu megadottak szerint 2011. december 4-én 12:00 óráig.

A vetélkedő felépítése: 3 internetes forduló, valamint a döntő (helyszíne Székesfehérvár).
Az internetes feladatok a www.tarsoly.shp.hu oldalon lesznek elérhetőek, továbbá a csapatok itt tájékozódhatnak a vetélkedő folyamatáról és érvényben lévő szabályairól.

A vetélkedő fordulói:
2011. december 06 – 20. között kell a jelentkezőknek megoldani az első forduló feladatsorát.
2012. január 05 – 19. között kell a jelentkezőknek megoldani a második forduló feladatsorát.
2012. február 16-án (magyar idő szerint) 14:00 – 18:00 óra között lesz elérhető a harmadik – időkorlátos – forduló feladatsora, a megoldásokra elegendő lesz 2 óra.

Az internetes feladatok megoldásáért kapott pontszámok alapján 16 csapat kerül a döntőbe. Minden régióból és szomszédos országból bejut egy-egy csapat, amennyiben elért összpontszámuk alapján a mezőny első felében vannak. A többi csapat már kizárólag a legmagasabb pontszám alapján jut be, de egy régióból maximum 3 csapat, és egy iskolából legfeljebb 1 csapat lehet döntős.

A döntő időpontja: 2012. március 31. A döntőbe jutott csapatoknak Székesfehérváron – a vetélkedő előtti estétől igény szerint, térítés ellenében – kollégiumban szállást és étkezést biztosítunk.
Az első három helyezett csapat és felkészítő tanáraik díja: egy 4 napos (2 éjszaka hotelben) strasbourgi autóbuszos tanulmányút, várhatóan 2012. július elején.

További díjak: kirándulások Felvidéken illetve Kárpátalján, valamint tárgyjutalmak.

A vetélkedővel kapcsolatos minden további információ a www.tarsoly.shp.hu honlapon olvasható.
E-mail címünk: euvetelkedo@gmail.com.


Köszönet az 1 %-nak

A Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete hálásan, köszönni, mindazoknak, akik 2009-ben 2.465 –ot az adójuk 1%-át az egyesületünk javára felajánlották, így 2010. évben ezt az összeget használtuk fel.

A kapott támogatást közösségi programokra, kiállításokra és programokra szervezésére használtuk fel.

Segítségüket köszönjük, és bízunk a további támogatásban.

Köszönet az 1 %-nak

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesülete ( ARISZ) hálásan, köszönni, mindazoknak, akik 2009-ben 149.764 –ot az adójuk 1%-át az egyesületünk javára felajánlották, így 2010. évben ezt az összeget használtuk fel.

A kapott támogatást közösségi programokra, kiállításokra és sportprogramokra szervezésére használtuk fel.

Segítségüket köszönjük, és bízunk a további támogatásban.


SNI előadás

Sajátos Nevelési Igényű gyerekekkel kapcsolatos előadások.

A következő előadás: 2011. november 2. 17:00 - Civil központ (Technika Háza)


Raoul Wallenberg kiállítás - 2011. okt

http://www.cisz.hu/index.php?id=37&hir=630
http://egyuttegymasert.blog.hu/2011/09/21/in_memoriam_raoul_wallenberg


Csitáry női strandfoci kupa

Csapatunk megnyerte az augusztus 20-i strandfoci kupát.

Képek: (foto: Forray Péter - www.legyenkeped.hu)


Strandfoci Kupa Fehérváron

forrás: KJF Vörösmarty Rádió
A „Mutass jó példát” programsorozat keretében első alkalommal rendezi meg a Csitáry Strandfoci Kupát az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület.

Augusztus 20-án reggel kilenc órától csapnak össze a Régiós Strandfoci Női Labdarúgó Kupán, amelynek célja a női labdarúgás népszerűsítése, a sportkapcsolatok ápolása, egészségmegőrzés, és a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltése - mondta el az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Róka Gyula, az ARISZ képviselője.
A fehérvári női foci 15 éves múltra tekint vissza, ez idő alatt több rangos tornán vettek részt, szép sikereket is elértek, amelyek közül kiemelkedik a lengyelországi nemzetközi második, és a bulgáriai szintén második helyezés - tette hozzá Róka Gyula. A torna fővédnöke Mészáros Attila, Székesfehérvár ifjúsági tanácsnoka, aki a kezdőrúgással indítja útjára tornát. A női strandfocinak még nincs hagyománya - mondta el a főszervező Babos Zoltán, aki a Régiós Női Labdarúgó Bajnokság alapítója is.
A fehérvári tornára eddig hat csapat jelentkezett, kettő-kettő Veszprém-, Komárom- és Fejér megyéből. A sérüléstől tartanak a szervezők, az Egészségügyi Dolgozók Nyugdíjas Szervezete vállalta a sportorvosi feladatok ellátását - tette hozzá Babos Zoltán. Kovacsik Beáta nyolc éve az ARISZ csapatának meghatározó játékosa, az idei évtől technikai menedzser. Sok fiatal tehetséges játékos igazolt a csapathoz, akiknek jó szezonkezdés lehet a kupa a pár hét múlva kezdődő bajnokság előtt. elmondta, a tervek szerint a Bozsik Programban is szeretnének részt venni a fiatal játékosokkal.

További hírek:
Strandfoci: lányok tornája szombaton - FMH
Strandfoci hölgyeknek a nemzeti ünnepen - Esélyek Háza
Mutass jó példát - Csitáry Strandfoci Kupa Székesfehérváron Fehérvári hírek


Meghívó

Engedjétek meg, hogy ezúton hívjunk meg Benneteket
a „Mutass jó példát” programsorozat keretén belül megrendezésre kerülő
I. CSITÁRY STRANDFOCI KUPA
Régiós Strandfoci Női Labdarúgó Kupa

című program sajtótájékoztatójára.


Időpont: 2011. augusztus 16., (kedd) 14.30
Helyszín: Hiemer-ház, Boross Mihály terem, Székesfehérvár, Oskola u. 2-4

A torna célja: A női labdarúgás népszerűsítése, sportkapcsolatok ápolása más településekkel, egészségmegőrzés, a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltése, a nők esélyegyenlőségének biztosítása. A szurkolók szórakoztatása.

Résztvevők:
Babos Zoltán női torna főszervezője
Kovacsik Beáta, technikai menedzser
Márton Zoltán Esélyek Háza igazgató
Róka Gyula ARISZ képviselő

Várunk Benneteket szeretettel.


Ingyenes tanácsadás

Ingyenes család- és gyermekvédelmi valamint civil szervezetek részére tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége család – gyermekvédelmi témakörben ingyenes jogi tanácsadást tart
Sziklainé dr. Kiss Erzsébet
ügyvéd segítségével.

Helyszin:
Alba Pláza – Civil Piac tér
Székesfehérvár, Palota út 1.

Ideje:
2011.augusztus 9 - én (kedd)
15.30- órától 17.30-ig

A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.


A csapatról a médiában

http://www.fmh.hu/helyi_kiadasok-bakonytol_a_dunaig/20110728_horgolas_helyett


2010/2011 szezon mérlege

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős egyesület (ARISZ) 2010/2011 –es meccseit a Fejér megyei regionális női bajnokságban játszotta és a 11 csapat közül 4. helyen végzett.
Fejér megye legjobb csapata lett idén a székesfehérvári közösség.
Mérlegünk:
20 mérkőzés
9 győzelem,
2 döntetlen,
9 veresség,
29 pont,
78-99 gólkülönbség.

Ez az eredmény a fiatal csapatszámra remek indulásnak számit.

A csapat tagjai: Pap Eszter csapatkapitány, Krár Edina, Seffer Gabriella, Pethes Katalin, Ódor Éva, Krégl Dorottya, Vedrédi Tünde, Virág Mária, Tömörné Szabó Éva, Oppermann Ilona, Kovacsik Beáta, Péteri Niké, Dömény Zsófia, Huszárik Anna, Tasnádi Klaudia, Varga Dóra, Tófalvi Anita, Galló Beatrix, Botos Bianka, Botos Regina, Kiss Pattrícia, Tagyi Vivien.


A csapat az egész szezonban várakozáson felül teljesített. Ez azért fontos mert a csapat nagy része általános iskolás korú! Ezek a fiatal lányok próbálták megvalósítani az edzők (Babos Zoltán, Varga László ) elképzeléseit.
Meg kellett tanulniuk nyerni, és emelt fővel lejönni a pályáról akkor is, ha kikaptak mert jobb volt az ellenfél. Az elért 4 hely azt jelenti, hogy érdemes sokat dolgozni, mert a befektetett munkának mindig meg lesz az eredménye.
Az eredmény biztató a következő szezonra nézve, akár egy-két helyet is javíthat a csapat.
2011.06.18. Megyeválogatottak tornája
Felcsút, terem torna. 2011. január 29.

2011. január 31.

A székesfehérvári ARISZ női Labdarúgó csapat tagjai ismét egy sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött.

Felcsúton egy meghívásos tornán képviselték városunkat, ahol a második helyezés mellett a torna legjobb kapusának a címét is megszerezték Botos Regina által.
A tornán nemcsak Fejér megyéből érkeztek csapatok, hanem Pest megyéből, Komárom-Esztergom megyéből is.

A székesfehérvári lányok így sem pihenhetnek, hiszem a jövőhéten ismét megmérettetik magukat, hisz Komáromba egy másik nívós tornára mennek.
Belépés
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

H í r e k
- 2010.02.06.

Az ARISZ adószáma, ahova az adója 1% százalékát utalhatja: 18482966-1-07
Segítségét az ARISZ fehérvári női focicsapat köszönettel fogadja!Honlapkészítés